Fellowdagen

 

Agenda 2020

DatumLocatieThema
Donderdag 10 september 2020LUMCDiagnostiek
Donderdag 9 oktober 2020Amsterdam UMC, Locatie AMCInfectieziekten

Verslagen voorgaande fellowdagen

11 februari 2019 - Fellowdag Nijmegen over 'Toxicologie & Farmacologie'

Een zeer afwisselende en interessante fellowdag op een top locatie in Nijmegen
waarbij farmacologie en toxicologie in de breedte aan bod kwamen. De diversiteit aan sprekers (fellows, internisten en apotheker) uit het gehele land zorgde ervoor dat de zaal de gehele dag geboeid bleef. En doordat er niet alleen fellows waren, maar ook klinisch farmacologen en apothekers in opleiding ontstonden er leuke discussies en kregen we een kijkje in elkaars keukens hoe de verschillende casuïstiek/casussen aan te vliegen. In de middag volgde een heerlijke lunch, zodat we optimaal waren voorbereid op de afsluitende Kahoot quiz. Absoluut weer een geslaagde fellowdag!

17 december 2018 - Fellowdag Utrecht over 'Management en Logistiek'

Een drukbezochte fellowdag waarbij 20 fellows uit de academische centra
samenkwamen in het midden van het land. Na een korte introductie en de bespreking van de stand van zaken binnen de spoedzorg, waar ook het nieuwe kwaliteitskader aan bod is gekomen, gingen we over tot het Barbie spel! Een enerverend, leerzaam en toch ook competitief spel waarbij goed inzicht in het LEAN werken en samenwerking binnen de keten werd verkregen (zie ook de foto’s). Na de lunch verzorgden de fellows van de verschillende centra een korte presentatie over de lokale logistiek en taken van de acuut geneeskundige. Dit was erg leerzaam en zorgde voor een goed inzicht, maar leidde ook tot interessante discussies. Daarna volgde een rondleiding over de SEH met als hoogtepunt en stokpaardje het
Calamiteitenhospitaal. Voor het eerst werd de dag ook afgesloten met
een borrel en een gezamenlijk diner!

20 september 2018 - Fellowdag Maastricht over 'De multimorbide patiënt'

De allereerste fellowdag “multimorbiditeit” is een feit! Om de acuut zieke oudere patiënt
meer te integreren in ons opleidingsplan, heeft Maastricht recent hun onderwerp aangepast. Ondanks dat het de eerste keer was, was het een zeer leuke, afwisselende dag. In de ochtend bestond het programma uit multimorbiditeit en polyfarmacie, waarna in de middag afwisselend een hematoloog, infectioloog en nefroloog spraken over de acute opvang en problemen bij de verschillende co-morbiditeiten. Ook mochten we de aan verbouwing onderhevige SEH van het MUMC aanschouwen. Al met al weer een geslaagde fellowdag. Op naar de volgende in het UMC Utrecht over Management en Logistiek.