In­ter­nist SEH acute ge­nees­kun­de, Chef de Cli­ni­que

Juist op de spoedeisende hulp van het Deventer Ziekenhuis, heb je een mooie baan. Waarom?
Ons ziekenhuis is groot genoeg om ambities waar te maken en klein genoeg voor een goede werksfeer en persoonlijke aandacht. Dat maakt het werken prettig. In 2021 hebben we van Effectory het keurmerk ‘Beste Werkgever’ ontvangen.

Wij zijn op zoek naar een internist acute geneeskunde als aanvulling op de vakgroep Spoedeisende Geneeskunde (SEG). Wij zoeken een collega met brede interesse in de spoedeisende geneeskunde, met ambitie en doorzettingsvermogen, die de SEH samen met ons naar een hoger level tilt!

De afdeling SEH
De Spoedeisende Hulp (SEH) levert een volledig pakket aan spoedzorg (zoals Level 2 traumazorg) met SEH-artsen die volledig geïntegreerd zijn in de medische staf. De moderne SEH kenmerkt zich door korte lijnen met poortspecialisten, veel autonomie, een prettige samenwerking tussen verpleegkundigen en artsen en een goede werksfeer. De SEH is een werkplek voor ambitieuze professionals met ruimte voor vernieuwing. Uiteraard doen wij aan PSA en spoedechografie.

De vakgroep SEG
De vakgroep SEG bestaat op dit moment uit zes enthousiaste SEH-artsen. Omdat we de ambitie hebben zo spoedig en zo goed mogelijk te voldoen aan het Kwaliteitskader Spoedzorgketen, willen we de vakgroep uitbreiden met internisten acute geneeskunde. Gezamenlijk wordt het dienstrooster ingevuld waarmee een closed format (24/7 dekking) gerealiseerd wordt.

Door de informele sfeer en de korte lijnen verloopt de samenwerking met andere specialismen prettig. Wij zijn hoofdbehandelaar van onze eigen patiënten en werken intensief samen met de poortspecialisten.

Er is een goed functionerende SEH-commissie waarin alle belanghebbende vakgroepen zitting hebben en waar werkafspraken worden gemaakt om de kwaliteit en doorlooptijden op de SEH te bewaken.

Ook leuk om te weten
Onze ruim opgezette, moderne Spoedeisende Hulp (SEH) bestaat uit 21 bedden, onderverdeeld in 2 traumakamers en 20 behandelkamers. Wij geven PSA aan volwassenen en kinderen en maken gebruik van Pocus echografie. De SEH deelt dezelfde voordeur als de Spoedpost Huisartsenzorg Deventer. Hierdoor is een goede samenwerking ontstaan en heeft de SEH van het Deventer Ziekenhuis één van de laagste percentages zelfverwijzers in Nederland. De komende tijd wordt er een verdere samenwerking in de acute zorg verkend tussen het Deventer Ziekenhuis, huisartsencoöperatie HCDO, GZZ-instelling Dimence groep en VVT-instellingen.

Jouw baan als specialist op de SEH
Jouw taken liggen zowel op het gebied van de patiëntenzorg (uitvoerend, superviserend, coördinerend) als op het gebied van de sturing van de afdeling, samen met het operationeel management en SEH-verpleegkundigen. Het opbouwen en onderhouden van goede collegiale relaties met alle specialismen, inclusief de huisartsen, is een kernactiviteit. Wij zijn ook actief betrokken bij het onderwijs voor huisartsen in onze regio. Daarnaast geef je onderwijs en primaire supervisie aan de diverse ANIOS op de SEH en co assistenten die stage lopen; tevens leiden we HAIO’s op. Je draagt actief bij aan de ingezette ontwikkelingen op onze afdelingen zoals verdere professionalisering van PSA voor zowel volwassenen als kinderen en spoedechografie.

Wat jij meebrengt

  • Je hebt een (bijna) afgeronde opleiding tot medisch specialist (internist acute geneeskunde)
  • Je bent inzetbaar over de volle medische breedte van de SEH en dus bereid om patiënten vanuit verschillende medische specialismen te zien;
  • Je bent bereid om bijscholingen te volgen als dat nodig is, afhankelijk van de aanwezige kennis en kunde;
  • Je bent een teamspeler en je hebt goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten als met collega’s;
  • Je bent bereid om je te verdiepen in PSA en echografie;
  • Je bent flexibel inzetbaar in een 7×24 uurs rooster op de SEH, samen met de SEH artsen.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een dynamische werkplek in Deventer, waarin je patiënten ziet van verschillende specialismen, met uiteenlopende ziektebeelden. Je gaat werken in een leuk team met volop mogelijkheden om jezelf en het vakgebied verder te ontwikkelen. Deventer is een mooie Hanzestad om te wonen, werken en recreëren.

De functie wordt ingeschaald volgens de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), afhankelijk van relevante ervaring. Zowel een fulltime als parttime dienstverband is bespreekbaar. Je werkt het eerste jaar als Chef de Clinique. Het gaat in eerste instantie om een dienstverband voor een jaar met daarna de mogelijkheid tot een verlenging als en een wederzijdse klik is.

Wil je eerst de sfeer komen proeven? Kom gerust eens een dag meelopen met een van de SEH-artsen om te ervaren hoe het binnen onze Spoedeisende Hulp werkt.

Meer weten en solliciteren
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Jildez Majoor, SEH-arts via 0570-535353, toestel 2999. Ben je enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.We ontvangen graag een uitgebreide motivatie en een CV in één PDF bestand. Solliciteren gaat het beste met een Chrome browser.Geen bevestiging ontvangen binnen 24 uur op werkdagen? Kijk dan in je spam of ongewenste mail. Ook daar niet ontvangen? Stuur dan een mail naar hrservices@dz.nl. Solliciteren via dit email-adres is niet mogelijk.