Vacatures

Er zijn weer nieuwe vacatures! Je vindt ze hier

Overige websites

 

Tips voor stages en cursussen

Toxicologie, New York Poison Control Center

In oktober 2013 vertrok Douwe Dekker, toen nog fellow acute geneeskunde, voor een maand naar New York voor een stage toxicologie bij het gerenommeerde instituut New York Poison Control Center (NYPCC). Sinds januari 2014 is hij aan de slag als internist acute geneeskunde in het UMC Utrecht.

In het magazine De Jonge Specialist, editie van december 2014, is een mooi artikel over zijn ervaringen in het NYPCC gepubliceerd. Hier te zien: Alles is gif en niets is gif.

Echografiecursus voor emergency medicine, London

Hier te lezen: een verslag van Noortje Briët-Schipper over haar ervaringen tijdens de 2-daagse echografiecursus voor emergency medicine geweest in London. Aangezien deze cursus echt een aanrader is voor alle fellows acute interne geneeskunde in Nederland (en misschien ook wel voor alle internisten acute geneeskunde): 2-daagse echocursus

Verslag housefeest Event Medical Service

Congres agenda

10e Rotterdamse Internistendag 

Op woensdag 8 november wordt voor de 10e keer de Rotterdamse Internistendag georganiseerd. Tijdens deze jubileumeditie vertellen sprekers vanuit diverse differentiaties over de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Het programma biedt een ruim aanbod aan de internist die breed geschoold wil blijven, maar ook voor de internist in opleiding is er voldoende nieuws te leren.

ToxEd 

Op 16 november wordt in Lantaren/Venster (Rotterdam) de 1e editie van het ToxEd congres georganiseerd. Tijdens dit congres staat toxicologie in de breedste zin centraal. Zo komen de somatische en psychiatrische aspecten van recreatieve drugs en intoxicaties aan bod, maar er is ook aandacht voor bijwerkingen en interacties. De opbouw van plenaire sessies afgewisseld met workshops zorgt voor een programma wat uitdagend is voor deelnemers met interesse in de toxicologie, zoals medische specialisten (waaronder intensivisten, internisten, kinderartsen, SEH-artsen, anesthesiologen en psychiaters), ziekenhuisapothekers en klinisch farmacologen.

 

SAMsterDAM 

Op 3-4 mei 2018 vindt de volgende editie plaats van SAMsterDAM! In samenwerking met onze collega’s van het Britse Society for Acute Medicine wordt de volgende editie van het jaarlijkse DAM-congres weer een internationaal congres.

Tips & Tricks