23 en 24 mei 2019 - NVIAG Congres

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei 2019 vindt het jaarlijkse NVIAG Congres plaats. Meer informatie is te vinden op deze webpagina.

24 mei 2019 - Algemene Ledenvergadering (ALV)

Tijdens het NVIAG congres op 24 mei 2019 zal om 13.30 uur de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden. De agenda ziet er als volgt uit:

1. Opening en welkom
2. Formele benoeming kascommissielid Dorien Joosen
3. Jaarverslag penningmeester
4. Verslag kascommissie
5. Siilo app
6. Prijswinnaar NVIAG beurs
7. Rondvraag
8. Afsluiting

4 t/m 6 juni 2019 - NIV-cursus Echografie

Van dinsdag 4 t/m 6 juni 2019 vindt de derde echografiecursus van de NIV plaats in het Akoesticum in Ede. Meer informatie is te vinden op de website van de NIV.

14 juni 2019 - Basiscursus echografie

Op vrijdag 14 juni 2019 van 9.00 tot 17.00 uur vindt de Basiscursus echografie plaats in het UMC Utrecht. Meer informatie is te vinden op de website van het UMC Utrecht.

21 juni 2019 - Update acute intoxicaties

Net zoals in de vorige edities zal de nadruk liggen op de probleem-georiënteerde nascholing in acute klinische toxicologie. Het programma richt zich bijgevolg voornamelijk tot artsen, ziekenhuisapothekers en hulpverleners die zijn betrokken bij de opvang en behandeling van patiënten met acute intoxicaties. Vanuit deze invalshoek zal de praktische aanpak worden benadrukt met tevens aandacht voor enkele nieuwe ontwikkelingen in de behandelingsmodaliteiten. Voor het programma werd opnieuw een beroep gedaan op internationale experten, wat voor een boeiende en leerrijke kruisbestuiving moet zorgen.

De opleiding vindt plaats in het historisch kader van Het Pand, een voormalig Dominicanenklooster in het centrum van Gent. Meer informatie is te vinden via deze website.

28 juni 2019 - Fellowdag UMC Groningen

Zie voor meer informatie over de fellowdagen deze link.

13 t/m 16 september 2019 - Vierdaagse intensieve echocursus in Cadiz

Zie voor meer informatie deze website.

Of neem rechtstreeks contact op met de trainer, Matthias Hofer, via e-mail.

19 en 20 september 2019 - Rembrandt cursus: acute en chronische trombo-embolische ziekte

De diagnostiek en behandeling van een acute longembolie is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Zo zijn er evidence-based stroomschema’s voor diagnostisch management van longembolie ontwikkeld en zijn er diverse nieuwe orale antistollingsmiddelen beschikbaar gekomen. Toch zijn er veel vragen in de dagelijkse kliniek die om nieuwe antwoorden vragen.

Maar ook als de diagnose gesteld is en de correcte behandeling ingezet, blijkt dat twintig procent van de patiënten ernstige invaliderende klachten houdt. Een deel van deze patiënten ontwikkelt de zeer ernstige complicatie chronische trombo-embolische pulmonale hypertensie. Een tijdige onderkenning van deze complicatie blijkt in de praktijk een groot probleem, terwijl een curatieve behandeling mogelijk is, indien de diagnose tijdig gesteld wordt. Ook is differentiaal diagnostiek met andere uitingen van pulmonale hypertensie aangewezen.

Meer informatie is te vinden via deze link.

9 oktober 2019 - Basiscursus echografie

Op woensdag 9 oktober 2019 van 9.00 tot 17.00 uur vindt de Basiscursus echografie plaats in het UMC Utrecht. Meer informatie is te vinden op de website van het UMC Utrecht.

10 en 11 oktober 2019 - SAM on the Moor

SAMontheMOOR is The Society for Acute Medicine’s 13th International Scientific Conference taking place at the Harrogate Convention Centre on 10-11 October 2019

The conference offers 12 CPD points and will update your skills and knowledge in many areas of clinical practice within acute medicine that you encounter daily. Our conferences are open to all members of the multidisciplinary team who work in acute and general medicine, ranging from doctors in training through to senior consultants, nurses, physiotherapists and pharmacists. The conference offers an entirely independent programme, based on the most recent research and development in acute medicine and has been designed by a multidisciplinary team who work at the front door in acute and general medicine on a daily basis.

View the programme and register on the conference website.

11 november 2019 - Algemene Ledenvergadering (ALV)

De Algemene Ledenvergadering (ALV) vindt plaats in de Maliebaanzaal van het UMC Utrecht. Het adres is:
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

U kunt uw reis plannen via Google Maps.

Nadat u via de hoofdingang bent binnen gekomen, gaat u direct naar links. Na zo’n 50 meter bevindt de Maliebaanzaal zich aan uw linkerkant.

Inloop is vanaf 18.30 uur met een soepje en een broodje. De ALV start om 19.00 uur.

Het UMC Utrecht beschikt niet over uitrijkaarten.

12 en 13 november 2019 - AGM 2019: Acute and General Medicine

Acute & General Medicine is the leading medical conference for doctors from all grades and specialties to get the latest clinical guidance and hands-on training across all of the core clinical specialty areas at the most affordable rate available in the UK.

The conference will return on 12-13 November 2019 at ExCeL London and will once again provide exceptional value for money CPD accredited clinical training. Delegates can combine both lecture based seminars with hands-on practical training in a completely flexible format.

Zie voor meer informatie deze website.

22 november 2019 - Basiscursus echografie

Op vrijdag 22 november 2019 van 9.00 tot 17.00 uur vindt de Basiscursus echografie plaats in het UMC Utrecht. Meer informatie is te vinden op de website van het UMC Utrecht.

2 december 2019 - Fellowdag Amsterdam UMC, locatie VUmc

Zie voor meer informatie over de fellowdagen deze link.